Relaxed de auto in met een goede voorbereiding

Beginnende bestuurders zijn veel te vaak betrokken bij verkeersongelukken. De Rijopleiding in Stappen is gericht op het vergroten van de verkeersveiligheid. Na je RIS-examen ben je veel beter voorbereid en ga je aanzienlijk veiliger de weg op dan na gewone rijlessen.

Introductie I Praktijkinformatie I Faalangst

Contact

Hoe werkt het?

Autorijschool Harm Kroeze is al 29 jaar hét adres voor een gedegen rijopleiding op maat. Met de rijopleiding in stappen, kunnen wij de lesstof precies aanpassen op jouw snelheid, zodat je met een prettig en zeker gevoel voor je examen kunt opgaan.

De Rijopleiding in Stappen bestaat uit 39 onderdelen verdeeld over 4 modules. Elke module sluit je af met een toets. Ieder onderdeel omvat verschillende handelingen, zoals wegrijden, afslaan of inhalen. Op jouw persoonlijke leerlingenkaart houd je instructeur je vorderingen bij. Elke vooruitgang brengt je een stap dichterbij je rijbewijs.


Rijopleiding in stappen
Module 1 - Voertuigbediening en voertuigbeheersing - Toets 1
Module 2 - Beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en -situaties - Toets 2
Module 3 - Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en -situaties - Toets 3 (tussentijdse toets*) met examinator
Module 4 - Veilige en verantwoorde verkeersdeelname – Praktijkexamen bij het CBR
* In de derde toets, de tussentijdse toets, is vrijstelling te verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.

Praktijklessen

Wanneer je je opgeeft, ontvang je voorafgaand aan je rijlessen een werkboek, waarin alle 39 onderdelen staan uitgewerkt. Doordat je je voor elke les kunt voorbereiden, begin je veel relaxter aan je rijlessen. Bovendien hoeven we minder vaak iets uit te leggen waardoor er meer tijd overblijft om echt te oefenen.

In onze veilige Kia Ceed GT-lijn ga je de weg op. Jij alleen met jouw vaste instructeur. De lessen duren 90 minuten, afhankelijk van de modules, en je brengt jezelf weer thuis. Een RIS-opleiding duurt niet langer dan een gewone rijopleiding. In de meeste gevallen volg je juist minder lessen door de logische volgorde en structuur.


Tussentijdse toets
De tussentijdse toets doe je als je ± 80% van de examenstof goed beheerst. Tijdens dit proefexamen kun je niet slagen of zakken, maar doe je wel de nodige ervaring op hoe het eraan toegaat op een echt examen. Hierdoor zul je een stuk relaxter het examen ingaan en dat verhoogd je slagingskansen aanzienlijk. Ook kun je met deze toets je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen.


Praktijkexamen
Het praktijkexamen wordt afgenomen in Leusden. Je rijdt in dezelfde auto waarin je je rijlessen volgt. De examinator zal tijdens deze rit beoordelen of je vlot en zelfstandig door het verkeer komt.

Zo ziet een praktijkexamen eruit

Faalangstexamen

Heb jij last van faalangst? Wij verzekeren jou dat we je angst kunnen terugbrengen tot een niveau van gezonde spanning tijdens je rijexamen. Tijdens het intakegesprek bespreek je jouw faalangst met je examinator, zodat hij of zij rekening kan houden met jouw specifieke situatie.

Time-out

Het speciale faalangstexamen duurt 80 minuten. Ben je eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kun je een time-out aanvragen.

Opfriscursus, rij- en snelwegangst

Bij Autorijschool Harm Kroeze kun je ook speciale opfrislessen volgen, of een cursus voor rij- en snelwegangst.

1. Analyse na 1 uur rijles
2. Probleemverkenning / plan van aanpak (3 uur)
3. Evaluatieles voortgang (1 uur)
4. Probleemoplossend rijden (2 tot 5 uur)